Wat doet een muziekproducent?

by , under Uncategorized

Het volgende artikel komt met dank aan producer en geluidstechnicus Leo Leoni: Veel mensen vragen zich af wat een muziekproducent is en welke functies het heeft in het proces dat leidt tot het maken van een plaat, een nummer of de recente EP (Extended Play of korte schijf). Om deze reden heb ik besloten om vanuit mijn perspectief en ervaring als een producent en als een kunstenaar die met verschillende muziekproducenten heeft gewerkt een stukje van deze sleutelrol “Achter de schermen” in de muziekindustrie uit te leggen.Om te begrijpen wat een muziekproducent doet, is het nodig om een ​​beetje uitleg te geven over de verschillende fasen die samenhangen met het maken van een schijf, die ik als volgt zal definiëren:

Veel mensen vragen zich af wat een muziekproducent

Doet en welke functies hij heeft bij het maken van een plaat, een nummer of de recente EP (Extended Play of korte schijf). Een muziekproducent werkt in alle stadia van het album, waaronder vaak als auteur of co-auteur van de nummers. Daarom heeft een muziekproducent creatieve en administratieve verantwoordelijkheden. We zouden kunnen zeggen dat hij verschillende rollen heeft: opnamesessies regelen, muzikanten instrueren en begeleiden bij het opnameproces, projectideeën verzamelen, creativiteit sturen, toezicht houden op opnemen, mixen en het masteringproces uitvoeren.In de muziekindustrie zijn er twee soorten producenten: de uitvoerend producent en de muziekproducent. Deze hebben verschillende rollen; Terwijl de uitvoerende producent de financieel manager van het project is, is de muziekproducent verantwoordelijk voor de muziek.

Er moet worden vermeld dat een artistieke producent

Ook uitgebreide kennis moet hebben op technische gebieden van muziek, zoals akoestiek, microfoons, digitizers, enz. Naast een expert zijn op het gebied van muziek, zoals harmonie, arrangementen en instrumenten en met actieve luistervaardigheden, leiderschap, besluitvorming, resource management, etc. Voordat u begint met een lijst van de meest voorkomende activiteiten uitgevoerd door deze professional van de muziek, moeten we eerst weten wat een muziekproducent is.Een muziekproducent is die persoon die verantwoordelijk is voor het regisseren en coördineren van degenen die betrokken zijn bij een muzikaal project in de artistieke processen van compositie, opname, mixen en masteren.Voor onze grotere duidelijkheid kunnen we een muziekproducent “matchen” met wat we kennen als een filmregisseur in de filmindustrie.

Leave a Reply